Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Fietsvakantie tips

Tips voor een geslaagde fietsvakantie

Veel mensen gebruiken hun fiets dagelijks om naar het werk te rijden of boodschappen te doen. Maar de fiets is natuurlijk ook een ideaal vervoersmiddel om op vakantie te gaan. Hoewel een fietsvakantie fysiek zwaar kan zijn, krijg je er een ultiem gevoel van vrijheid voor terug. Voor de mensen die een fietsvakantie hebben gepland of zelfs al op het punt staan om te vertrekken, zetten we graag een aantal tips en adviezen op een rij.

fietsvakantie tipsOp zoek naar de geschikte vakantiefiets

Een geslaagde fietsvakantie begint bij het uitzoeken van een geschikte vakantiefiets. Er zijn veel verschillende fietsen op de markt en een weloverwogen keuze valt daardoor niet altijd mee. Daarnaast hangt de keuze voor de fiets samen met de af te leggen route. Heb je een vlakke route over onverharde wegen uitgestippeld dan heb je ander materiaal nodig dan wanneer je de Franse Alpen gaat beklimmen. Bij Mossink brengen we jouw wensen in kaart en zoeken een passende vakantiefiets voor je uit. Daarbij houden we uiteraard rekening met de bouw van je lichaam: een te grote of te kleine fiets kan namelijk leiden tot serieuze rug- of beenklachten.

Onderschat nooit het belang van goede fietskleding

Ga je op fietsvakantie, dan weet je nooit wat voor weer je onderweg kunt verwachten. Daarom is het belangrijk om fietskleding aan te schaffen die je goed beschermt tegen een forse regenbui, maar dat je onderweg ook fietskleding kunt aantrekken die goed ventileert tijdens warme omstandigheden. Een helm voor de veiligheid en passend schoeisel mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Ons advies: kies voor kwaliteit en comfort, je hebt ten slotte een lange reis voor de boeg.

Eenvoudig bagage vervoeren

Niemand gaat op fietsvakantie zonder bagage. De hoeveelheid bagage verschilt per persoon. De een vindt het geen probleem om 15 kilo aan spullen mee te nemen op de fiets, voor de ander is 10 kilo meer dan genoeg. Een tip die we bij Mossink altijd meegeven is: kies voor kwalitatief goede fietstassen en deel deze op een vaste manier in. Bewaar bijvoorbeeld je mobile en fietskaart in je stuurtas en je regenkleding in je linker achtertas. Door een vaste structuur aan te houden, kun je al je bagage snel terugvinden. Wat betreft de kwaliteit van de fietstassen: voor iedere fiets zijn er tassen te vinden die zowel functioneel als stijlvol zijn. Bij Mossink beschikken we over een zeer uitgebreid assortiment.

Fietsvakantie gepland? Laat je informeren bij Mossink Fietsen

Zeker als je voor het eerst op fietsvakantie gaat, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Heb je behoefte aan deskundig advies op het gebied van verschillende soorten fietsen, kleding, fietstassen of andere accessoires, kom dan gerust langs bij Mossink Fietsen aan de Van Tuyllstraat 20A in Hooglanderveen.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen