Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Geschiedenis

Geschiedenis van Mossink Fietsen

Grootvader Gerrit Mossink is in 1923 begonnen met een klein bedrijfje in rijwielen. Overdag werkte hij als winkelbediende en koffiebrander bij "De Snuifmolen" te Amersfoort, een handelsmaatschappij in koffie en tabak.

 

In de avonduren repareerde hij fietsen in een schuurtje bij zijn woning in Hooglanderveen. In de dertiger jaren werden de grootouders Mossink uitbater van 't Houteveen aan de Van Tuyllstraat 22 te Hooglanderveen. Dit was een echt dorpscafé en vooral een trefpunt van boeren die op zondagmorgen uit de kerk een kopje koffie of een borreltje kwamen drinken. Een gedeelte van het pand was woonruimte en één van de stallen werd ingericht als verkoopruimte en werkplaats. Eind jaren veertig verrees op het naastgelegen perceel een splinternieuwe winkel met reparatieruimte en later in 1957 het (huidige) woonhuis.

Vader Bertus Mossink nam de zaak in 1960 over van zijn ouders. Mossink Fietsen groeide verder uit en stond in de wijde omgeving bekend als een betrouwbaar en vriendelijk specialist van alles op het gebied van fietsen en bromfietsen. Wilde men in de winter een baantje trekken dan kon men er ook terecht voor het slijpen van schaatsen. In 1992 deed vader Mossink op zijn beurt de zaak over aan zoon Gert en zijn vrouw Linda.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Sluiten Inloggen